Donar a NBNes https://www.patreon.com/user?u...
Quim Monzó and Contemporary Catalan Culture (1975-2018). Cultural Normalization, Postmodernism and National Politics (Legenda 2021) analitza la multifacètica i interdisciplinària trajectòria de Quim Monzó com a autor, artista i intel·lectual públic, des de les seves primeres publicacions a la Barcelona contracultural dels 70 fins al seu estatus com a autor consagrat per sistema literari i el públic avui dia. El llibre aborda des de la novel·la L’udol del griso al caire de les clavegueres (1976), les vinyetes polítiques publicades a Canigó durant la Transició i altres creacions contraculturals de l’època fins a les traduccionsmonzonianes de l’anglès al català i les contribucions a premsa escrita, ràdio i televisió així com el seu perfil de Twitter. A més a més, s’hi ofereixen noves interpretacions de les obres literàries més conegudes de Monzó. Fent servir les eines teòriques dels Estudis Culturals, el llibre mostra com l’obra de Quim Monzó encapsula les principals tensions culturals, estètiques i polítiques que han definit la transició des del tardofranquisme a la Catalunya autonòmica i post-referèndum.
Guillem Colom-Montero, autor del llibre Quim Monzó and Contemporary Catalan Culture(1975-2018). Cultural Normalization, Postmodernism and National Politics (Legenda 2021), és professor titular d’Estudis Hispànics a la Universitat de Glasgow. La seva investigació se centra en la literatura i cultura catalana contemporània així com en la relació entre turisme i cultura a l’àmbit hispànic. Guillem estudia les persistents relacions de poder colonial que determinen la cultura catalana contemporània en relació a dos eixos: l’Estat espanyol, per una banda, i els països del Nord europeu per l’altra. Ha publicat articles acadèmics a les revistes Bulletin of Hispanic Studies i Studies in Comics i en els mesos vinents es publicaran tres capítols que analitzen representacions literàries turisme a Mallorca. A més, Guillem ha publicat articles de divulgació a la revista Núvol i a Brave New Europe. També és membre del comitè editorial de la Journal of Catalan Studies i del comitè de la Modern HumanitiesResearch Association (MHRA).
Entrevista realitzada per Esther Gimeno Ugalde, professora a la Universitat de Viena (Àustria), cofundadora de Pleibéricos i membre del Centro de Estudos Comparatistas(Universidade de Lisboa), on coordina el projecte IberTranslatio. També és editora de la International Journal of Iberian Studies. Entre d’altres ha coeditat el volum Iberian andTranslation Studies. Literary Contact Zones (Liverpool UP 2021), amb Marta Pacheco Pinto i Ângela Fernandes.
Podeu mirar una entrevista anterior (format curt en vídeo) feta per Pleibéricos: https://www.youtube.com/watch?v=eaQmfEPPrOQ&t=27s